Top 5 atitudini greșite în creditare

Împrumutul este o punte pe care nu toți pot să-și mențină echilibrul… și asta pentru că urcă pe ea fie neavând o destinație clară și irosind eforturile plutind în diferite direcții, fie pentru că nu și-au estimat corect puterile de vâslire, fie pentru că încearcă să mai lege de ea câteva alte punți și încetinesc sau opresc mișcarea.

Începem acest articol cu o comparație aluzivă și metaforică, dar credem că ai prins din ea ideea principală – nu lua credit online atunci când nu ai stabilit clar scopul lui și scopul tău. E un sfat amical și valabil oricând, pe care ne-am propus să-l dezvoltăm cu această ocazie. Descoperă în cele ce urmează un top 5 atitudini și greșeli pe care e necesar să le evităm dacă ne dorim o experiență de creditare utilă și plăcută.

Obții banii. Îndeplinești scopul, făcând o achiziție sau materializând un vis. Rambursezi treptat și fără dificultăți. Acesta ar fi parcursul perfect. Și chiar e posibil. O spunem din proprie observație și din experiența echipei Credite Pentru Toți.

De fiecare dată când avem ocazia să comunicăm cu voi, încercăm să vă motivăm să fiți stabili financiar și responsabili pentru credit de consum pe care aveți la activ, dezvoltând o relație bună cu creditorul. Doar că, din toate timpurile, banii au avut și au o energie irezistibilă, iar posibilitatea de a cumpăra orice-ți dorești e foarte tentantă. Și campaniile de promovare a creditelor oferite în mod rapid și ușor devin un catalizator în acest sens. Dar cum să acționăm astfel încât să nu ne lăsăm în îmbrățișarea emoțiilor de moment?

Evită:

Lipsa unui scop de creditare bine definit. În momentul în care ți-a venit ideea de a solicita un credit fara gaj, analizează și motivul sau cauza pentru care ai nevoie de bani. Stabilește cât de prioritară este ea, dacă justifică fapta sau va aduce beneficii importante. Apoi, când ai punctat toate beneficiile, ia decizia finală.

Semnarea contractului de credit fără a lua cunoștință de condițiile contractuale. Este important să ne informăm înainte de a semna un contract de credit (precum și orice alt contract pe care-l semnezi vreodată), la fel de important ca și alegerea corectă a companiei cu care semnezi acordul de împrumut. Alege doar companiile de încredere, cu transparență și beneficii maxime. Ca să fii apoi împăcat și liniștit, fără a te trezi cu condiții neașteptate sau penalități ce cresc peste noapte.

Prezentarea informațiilor false sau incomplete. Ele pot împiedica creditorul să ia o decizie corectă cu privire la acordarea de microcredit, stabilirea sumei de împrumut, ratei lunare și termenului de creditare comod. Corectitudinea este întotdeauna în favoarea ta.

→ Supracreditarea și contractarea mai multor credite în același timp. Îți poți asuma mai multe credite dacă valoarea ratei lunare însumate nu depășește 40% din venitul tău lunar. Altfel, ești asigurat cu sporirea gradului de îndatorare și incapacitate de plată, urmată firesc de întârzierile achitărilor, penalități, apeluri din partea companiilor de colectare, îngrijorarea celor apropiați și o porție de emoție neplăcută.

Neinformarea rudelor și persoanelor apropiate despre intenția de a solicita un credit. Știi cum e… inițial, eroul din noi ia decizia de unul singur, iar când apar dificultăți, se cam sinchisește să le rezolve la fel de încrezut și cere ajutor. Rudele și persoanele apropiate sunt cei la care apelăm ori de câte ori avem dificultăți, e important ca și în momentul în care decizi să soliciți un credit, să ai parte de susținerea și acordul soțului/ soției sau altor persoane apropiate, părerea cărora contează! E un semn de respect și iubire, nu?

Totul este simplu, doar:

comunică cu tine însuți și cu cei de alături,

pune întrebări, oricând le ai,

alege și beneficiază.

La rândul nostru, am analizat prioritățile și valorile pe care vrem să le dezvoltăm pentru tine. Creditarea în condiții optime de siguranță și încredere în ziua de mâine – aceasta este viziunea CPT pe care o promovăm continuu, prin informarea clientului, transparența și atitudinea serioasă față de un împrumut cum se face achitare creditului. Ne place să oferim împrumuturi utile și să bucurăm. Este important pentru noi ca fiecare client contractat, care a primit banii și și-a soluționat problema, să fie sigur că a ales corect partenerul de creditare și că poate reveni tot aici ori de câte ori va avea nevoie. Construim relații de durată cu clienții noștri și creștem alături de ei.

Oricând ai nevoie de consiliere sau detalii, apelează: tel. (022) 22-30-30.